måndag 19 december 2011

Snart är det jul!

Liksom många andra så har jag inte många alster att visa upp såhär i juletid. Mycket hemliga projekt. Nu är det dags att åka hem till föräldrarna över jul, och förhoppningsvis finns någonting att visa upp efter julen.

På min dator finns en mapp med bilder jag sparat, men helt glömt var de kommer ifrån. Fy skäms. Här är några av mina favoriter, vet någon var dessa kommer ifrån så säg till!

Hoppas att alla hade en trevlig fjärde advent!


måndag 12 december 2011

Gjutna ljus

Lyssnar in mig på husmors-skolan med UnderbaraClara. 
Då jag missade förra veckans program.
Hon gjorde hemgjutna ljus i något så bekant som kaffekoppar.

Får mig att tänka på hur kul vi hade på fritidsgården när jag tog med det pysslet dit förra året.http://lenanordin.blogspot.com/2010/12/gjuta-ljus.htmlEn annan version jag gjort är att gjuta med gips i en kaffe/tekopp. Innan det stelnar har jag satt ned ett värmeljus för att få en värmeljushållare i koppen. När gipset torkat tar jag bort formen och kan sätta ned nya ljus. Om man vill kan man måla gipset i valfri färg. Med den här metoden behöver ljuset inte gjutas om utan man kan använda vanliga värmeljus i kopparna. Om man inte vill gjuta kan man självklart kan man bara ställa ljusen på botten också.


Snart börjar nästa program, P1 10.35 på måndagar! Eller när man vill på nätet.


söndag 11 december 2011

Tredje advent

Idag har jag och pojkvännen bakat julgodis, ordnat med julklappar och sett på Uppsalas advents-fyrverkerier. Första advent skulle vi ha missat fyrverkerierna, men eftersom det blåste så otroligt mycket så sköts detta upp till idag. Mysigt att få lite ljus på himlen. (även om fyrverkerier inte är det miljövänligaste.)


Vid nyår sist skickade vi upp lyktor, vilket är otroligt stämningsfullt och mycket bättre för miljön.


Trevlig tredje advent! 
tisdag 6 december 2011

Förkylningsterminen

Jag har varit förkyld sen jag flyttade till Uppsala. Till och från har jag blivit värre och fått feber.
Därför blir det tyst här ibland. Förra veckan var just en sån vecka då jag låg med feber och lyssnade på radio hela dagarna.

Nu för att hålla mig frisk skulle jag behöva era bästa "hålla sig frisk" tips!

Jag har precis köpt en färsk ingefära för att prova ett avkok med den, annars dricker jag Friggs te med Ingefära och Citron.Till frukost blir det friska smoothies med mycket frukt och även här ingefära eller någon annan krydda.

 


Jag har inte virkat någonting alls under tiden jag var sjuk. Så kvällen igår fick gå till en ny mössa. Den får jag inte slutföra förrän jag läst minst ett kapitel i vår kurslitteratur. En morot att se fram emot!