fredag 12 november 2010

Lp-bord

Jag har jobbat med bord på en av skolorna. Jag har använt mig av lp-skivor och skapat två "lp-mosaik" bord.

Ideén bakom är Andreas Wikströms ide, som gjorde detta projekt under vår tid på folkhögskolan.
Här ser ni borden under arbete. Detta är det dyraste projektet jag har arbetat med på skolorna. Det är fogmassan, färg och lack som har kostat pengar.


Eftersom att man med dessa bord fick måla, vänta, limma, vänta, foga, vänta... osv. så insåg jag att jag var tvungen att göra någonting medan jag väntade.

Därför satte jag igång med en lampa av Designern Anneke Jakobs. Lampan består av 29 banankartonger. Här följde jag helt hennes design och det var kul att jobba efter en beskrivning.
Lampan var helt gratis att tillverka, till och med lampa och lampsockel blev vi sponsrade med!
Soffan ni ser i bakgrunden av dessa bilder är mitt nästa projekt.

På fritidsgården har vi de senaste veckorna jobbat med lp skålar, virkning, och elektronik smycken. Vi har även gjort tavlor av de lp-skivor vi tyckte bäst om!


2 kommentarer:

  1. LENA! Vilka snygga grejer! Jag älskar cykelslangs-stolarna! Var har du fått så mycket cykelslang ifrån? Från en cykelverkstad? Och banankartongs-lampan! Fantastisk :) DU ÄR GRYM!

    /Amanda

    SvaraRadera
  2. Jag gillar stolarna med, kan lätt tänka mig att ha dem hemma, de får ett "skinn-liknande" utseende. Riktigt nice. Jag gick och fråga på en cykelaffär i Strängnäs om han inte kunde samla lite slangar åt mig. Tre veckor senare kunde jag hämta upp 60 st slangar. Bananlampan var också hur kul som helst! Tog lång tid att klippa, men när den var klar.. Ah!

    SvaraRadera