måndag 30 januari 2012

Någonting som piggar upp!

Just nu behöver jag någonting som piggar upp en. Snön gör det lite ljusare lite längre om dagarna, däremot medför den att min cykel är lik en plogmaskin och all snö far upp över mina ben. Det innebär att var jag än ska, så kommer jag fram blöt om benen. 

Helgen som var gjordes ett uppmuntrande besök i Stockholm. Jag var hos min syster och vi gick och såg Svansjön på dansens hus i fredags. En otroligt bra julklapp jag fick. Vi tog även två shoppingrundor. Tog i att köpa nyproducerat, men vi besökte såklart också second-hand butiker.


Nu är det dags för en stor kopp kryddigt te, och kanske försöka färdigställa något påbörjat projekt. 
Trevlig kväll!

fredag 20 januari 2012

Ännu en filt!

Ikväll blir det biokväll för min del. Alldeles för länge sen jag besökte en sån.

Jag besökte en tygbutik härom dagen och köpte tyg till föräldrarnas kökssoffa.

Vad som också fångade min uppmärksamhet var ett stickat tyg som likande många av de filtar man kan se i olika butiker just nu.

Med en virkad kant så fick jag ett nytt överkast, eller en perfekt filt att krypa upp under.måndag 16 januari 2012

dagarna som går

Dagarna springer förbi. Har varit produktiv genom att söka lägenheter, sökt extrajobb, träffat pojkvännen och så har föräldrarna varit här och hälsat på. 

Lite har det ändå blivit gjort. 

Ett pärlhalsband, för det var så otroligt länge sen jag gjorde någonting med pärlor.En filt som jag tyckte var så otroligt söt i Erica Laurells bok. 
Inte för att jag har någon användning av en liten filt, den var bara så söt och jag hade garn till den.


Fick årets första tulpaner av mamma. En perfekt färgklick i det annars gråa Uppsala.
torsdag 12 januari 2012

Slipsfodral

För att fortsätta på slipstemat så sydde jag detta fodral till nya telefonen. Fick passa på när jag var hos föräldrarna där det finns en symaskin. Jag har sett bilder på likande lite varstans på internet. Tog en slips och klippte av i lämplig längd. Jag gjorde den ganska lång och gjorde ett fack framför telefonfickan. En del av slipsen som blev kvar fick bli ögla att ha runt handleden.

onsdag 11 januari 2012

Livets skola: skriv ned ändringar.

Virkade en raggsocka för ett tag sen. Nu under lovet virkade jag nästa. Men hade helt glömt bort vilka förändringar jag gjort. Försökte räkna så gott det gick och antog att det var rätt. Satte igång och helt plötsligt var den klar... Och två nummer större än den andra...

Vad har jag lärt mig av detta? Skriva ned alla ändringar jag gör i ett mönster vore bra. Väldigt bra. 

torsdag 5 januari 2012

Ett bloggtips!

En lagom dos grönt.se  skrev häromdagen om dessa två tjejer: http://www.iambeautifulgarbage.blogspot.com/

En blogg helt i min smak. Titta bara på denna slipsklänning.
Sånt här skulle jag vilja göra (och se) mer av 2012. Rent och fint återbruk.

Bild lånad från http://www.iambeautifulgarbage.blogspot.com/

Min vän Amanda klädde en stol av slipsar under vår tid på Recycle design - återbruk. 
Jag har nog inte tillverkat någonting av slipsar, men såg en gång en kjol i ett skyltfönster i Danmark som jag så gärna ville göra. Kanske dags att ta fram den där lådan med slipsar. Fast utan symaskin kommer man kanske inte så långt...
Har ni gjort någonting av slipsar?

tisdag 3 januari 2012

julefriden - long gone.

Hej!

Jag har varit så frånvarande man kan vara. Ätit god mat, lagt årliga pusslet, spelat tv-spel i 3D, varit i Stockholm, pratat massor med engelska, ätit alldeles för många tryfflar, virkat raggsockor, blivit med smartphone och firat in det nya året.

Sen har jag också letat lägenhet. Efter februari blir jag bostadslös. Uppsalas bostadsmarknad är inte det lättaste att ta sig runt i. Jag har svarat på alla annonser, bevakat alla köer jag står i, hört med bekanta, och inte minst drömt att jag haft en miljon eller två. Då skulle jag bo här: http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3UTIPDDR4AVQDMQ9

Schackrutigt golv i köket känns helt rätt (den konstiga kopplingen till The Sims, där jag alltid valde det som köksgolv.)
En kakelugn! Vet inte om det behöver sägas mer. Jag fryser ofta. Med betoning på ofta.
Helt enkelt allt det jag kan behöva. Ett fint kök, en varm kakelugn, och förhoppningsvis en mysig säng med ännu mysigare kuddar.
Den lilla detaljen är bara priset... Men drömma får man väl?

Är det någon som har ett bra tips på lägenhet i Uppsala? vore tacksamt.
Hoppas att jag ska lyckas med bättre bloggande framöver, åter till den där tentan jag inte gjorde klart före jul...