måndag 3 november 2014

på andra sidan fönstret

I helgen var planen att ta hand om det sista i trädgården som behövdes pysslas med innan vintern. Regn och rusk mötte oss, så planerna ställdes ganska fort in. 

Jag städade och omorganiserade ljusskåpet (ja, vi har ett ljusskåp men det är inte så mycket ljus som det låter... här bor även servetter och andra förbrukningsvaror)
Jag spar även alla ljusstumpar, eftersom att jag gjuter ljus i kaffekoppar.
Det är ett av mina favorithantverk, vi gjorde det bland annat på en fritidsgård när jag arbetade där.

Till en upplaga av kreativa marknaden gjorde jag en annan variant där det är gjutet för ett värmeljus, på så sätt behöver man inte stöpa om ljuset i koppen utan bara ta ett nytt värmeljus när det tidigare har brunnit ut. 

I år gör jag båda varianterna! För när regnet smattrar mot rutan behövs många tända ljus.Idag var jag ute tidigt och beskar de sista buskarna, och tömde och la in de sista krukorna. Lagom tills jag började frysa kom regnet och jag rymde in till värmen. Inne så fortsatte jag att sortera. Garner finns det i alla vrår i lägenheten, och det var ett riktigt färghav på golvet när jag sorterade en av lådorna! Jag hann även skära ut några till rutor till lapptäcken. Varje gång jag börjar med ett lapptäckte tänker jag alltid "undrar varför jag inte gjort detta på länge" och svaret är alltid att det är ett så mycket större jobb än vad man tror. Men fint blir det! 


Imorgon hoppas jag på lite soltimmar även om det är mycket att hoppas på. 

1 kommentar:

  1. Alltid lika skoj och inspirerande att kika in på din blogg gumman! =)

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram
    Sanna

    SvaraRadera