onsdag 23 maj 2012

inte riktigt som man tänkt.

Just nu skriver jag uppsats och längtar tills det är klart, jag förbereder mig också för (ännu en) flytt. Därav har det varit väldigt tyst här.

När jag såg Pastills utmaning med EFIT (ett foto i timmen) tänkte jag genast att detta måste jag vara med på.
Jag lyckades knäppa ett foto om dagen istället. Inte riktigt det som utmaningen gick ut på. Men allt eftersom dagen gick glömde jag alltid bort att fortsätta ta bilder.


1.Virkade en Student-Stegosaurus till min brors student i Norge, 2. Gick igenom och fick fina vintage klänningar, 3. Orienterade med hundarna hos föräldrarna: en hund i bild, 4. Virkade Timmy Lamm till ett två-årskalas, 5. Körde hem massor med garn och pärlor till föräldrarna, 6. Satt ute och läste in analysmetoder och drack jordgubbssaft.

Nu åter till uppsatsen, som inte verkar vilja skriva sig själv?

söndag 6 maj 2012

Snusmumriken

Ni som gissade på Snusmumriken i förra inlägget gissade helt rätt. Ni kan er mumin ni. Efter det har hatten virkats om flera gånger, klurats med armar och ben, men nu anser jag mig vara klar med Snusmuriken. 
Han kommer placeras brevid resten av muminfamiljen på en hylla i köket hos föräldrarna (om han får plats)
Mönstret är mitt eget, men jag hittade min inspiration här. 
Snusmumriken är ca 20 cm hög och virkad med 8/8 bomullsgarn med 2,5 mm virknål (addi ergonomisk som jag lyckades bryta av) 


onsdag 2 maj 2012

Te, och dekorerade påsar

Tiden bara flyger förbi. Det har varit underbart väder i Uppsala över Valborg. Lyckades bränna näsan!

När solen försvinner är det gott med någonting värmande. Jag dricker nästan jämt te, ofta använder jag löste. De tesorter jag har på påse fick en ny fin förvaring sist jag och lillasyster var på secondhand. 

otroligt bra med griffelfärg på burkarna, bara att sudda och skriva på nytt. en femma styck betalade jag för burkarna. 

Jag har även tomma tepåsar, till just löste om man inte gör en hel kanna. De blev prydda med hjärtan längst ut på snöret för bra länge sen. Tror det var till alla-hjärtans-dag. Men det är perfekt när man vill göra någon glad.
Här är den beskrivningen jag följde!